Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 Vepeilyä!!
02.07.2009 14:13 | Merja

Pakko hiukan kertoa meidän vepekuulumisia, on se niin hienosti edistynyt tuo meitin Aatu!! :D Nimittäin vienti liike on ollut meille se mikä ei onnaa, taitaa olla aika yleinen nöffille!! ;D Mut tänä kesänä ollaan edistytty tuossa viennissä!! :D Muut liikkeet Aatu on tehnyt eka kesästä lähtien, mutta tää vienti on ollut vaikeaa!! Onhan se ihan "lainvastaista", että on pelastuskoira, joka hakee kaiken pois, niin nyt pitäs viedä jotain sinne veden varaan veneeseen!!

Tänä vuonna päätin ottaa itteeni nistakasta kiinni ja harjoitella Aatun kans myös kotona tätä vientiliikettä! Miten voit saada koiran viemään esineen kun se ei ota edes esinettä suuhun, eikä osaa viedä kuivalla maalla!! ;D Sanopas se, nyt sitä ollaan sit kovasti kotona harjoiteltu!! Esineen otto ja pito suussa, alkoi onnitustua pikkuhiljaa, joka päivä meni hiukan paremmin!! Mutta sitten rannalla Aatu näytti ne perinteiset nöffin piirteet, eikä vähät välittäny esineestä!! Harjoittelut jatkui kotona, pikkuhiljaa vienti liike tuli siihen mukaan, ja kun Aatun saa tiettyyn vireystilaan se on kyllä innoissaan esineen kans ja vie sen maalla toiselle henkilölle!! No rannalla taas meni hiukan toisin!! Aatu täytyy saada tiettyyn vireystilaan, hiukan villiksi, että ottaa esineen suuhun! No taas harjoittelua lisää kotona!

Ja tiistaina Aatu sen teki, otti esineen rannassa suuhun ja vei sen veneeseen, joka oli kylläkin vain kahlonta matkan päässä, mutta kuitenkin. Ja Aatu ei tehnyt sitä vain kerran, vaan useamman kerran. Kyllä minä olin ylpeä ja onnellinen! :D :D

Seuraavaks meillä oli tavoitteena saada Aatu ottamaan esine maasta suuhun, sitä ollaan jonkin verran aikaisemmin kotona harjoiteltu, mutta ei ole onnistunut, ennen kuin eilen illalla!! Ja voi mahoton kun olin onnellinen. Aikaisemmin se on vain tökkinyt esinettä maassa ja tullut sit kerjään namupaljoa!! Teimme Aatun kanssa niin että laitoimme makupalan maahan ja ei saanut ottaa sitä ennen kuin käskystä OTA, ja sit hurjasti kehuja, teimme tämän vain 2 kertaa, siis KAHDESTI vain, ja sen jälkeen koitimme esineellä ja Aatu otti esineen maasta ja antoi sen minulle!! :D Ja monta kertaa, ja ei vain vierestä vain hetin esineen parin metrin päähän ja se otti sen siitäkin ja antoi minulle!! On se sitten viisas tuo nöffi!! Ihana karhu joka osaa välillä yllättää!! :D Mutta itse onnistunut vienti liike vedessä on vielä kaukana, mutta kuitenkin lähempänä kuin aikasemmin! Ehkä se meiltä vielä joskus onnistuu!! Merkit näyttävät kyllä jo aika hyviltä!!

Sunnuntaina mennään möllivepekisoihin, ja johan jänskättää!! Saadaan vähän tuntumaa sitten oikeisiin kisoihin, kuinka siellä toimitaan ja näin!! Kolmostulos ois meille ihan voitto, mutta sekään ei ole yhtään varmaa, kun on nöffi kyseessä, se kun voi keksiä ihan omia juttuja!! :D Mutta ei tärkeintä se tulos vain uskallus osallistua!! Vientihän ei tule varmasti vielä onnistumaan, kun ollaan vasta alkutekijöissä sen kans, mutta jospa ne muut liikkeet sais onnistumaan!! :D

Mukavaa vepekesää kaikille ja kerrotaanpa vepekuulumisia taas lissä myöhemmin!!


 - Merja | Kommentoi Alma täyttää tänään 5 WEE!
13.09.2008 15:32 | Merja ja Alma

Elikkäs tänään on meirän Alma neitin synttärit ja se täyttää jo 5 WEE! Kyllä tuo aika menee nopeeta! Tästä meirän hurmaavasta nöhvistä on kasvanut aivan ihana luontoinen metsiköinen ryysääjä! Alma osaa jo ottaa hyvinkin rauhallisesti, mut tieten aina välillä hiukan villiinnytään Aatun kans! Toisinaan Alma sit hiukan rauhoittelee Aatua Aatun alkaessa riehaantua hiukan liikoja! :)

Alma rakastaa luita ja lelujen kantelua, mikäs onkaan mukavampaa kun emäntä kerää lelut koriin, kun kantaa ne taas levälleen pitkin kämppää! Almalla on tyylinä tuoda lelu esim. sohvalle kun katsot telkkua, se laittaa lelun sohvalle ja pukkii sitä kuonolla ja kun sen ottaa käteen niin sit se ottaa sen taas suuhun ja asettelee sohvalle uusiks. Tää on jotain mitä en aina käsitä, et mitä se haluaa tässä tekevän! Ehkä se vain näyttää et kuinka hieno lelu/luu sillä on! Jarilla on yleensä sängyn laidalla aina jokin lelu/luu aamullla herätessä! Alma on niitä siihen kanniskellu! :)

Mut tänään meillä herkutellaan ja pidetään juhlat Alman kunniaksi! Myös tätä kautta onnittelemme muita sisaruksia, etenkin Moonaa, joka asustelee Posion Tolvassa! Eli onnea kaikille Likeness Beeläisille ja hurjat kuolapusut ja hännänhuiskautukset! :)


 - Merja ja Alma | Kommentit (1)Kommentoi Näyttelykausi takana!
17.08.2008 11:28 | Merja

Nii se meni tämä vuosi ja näyttelyt on sit tälle vuodelle paketissa, eikä yhtään huonolla saldolla! :) Eli Aatuhan valioitui kahden maan valioksi ja sai yhden cacibin ruotsista ja 2 suomesta, toinen on vaca, mut se vahvistuu cacibiksi! :) Että ei yhtään hullumppi kesä! Maailman voittajassa käytiin myös sijoittumassa avoimen luokan kakkosiksi 20 avouroksesta, ja sekään ei kyllä yhtään turha reissu sitten ollut. Kyllä se oli mahtava tunne! :) Ja muutenkin kesä on kyllä mennyt todella upeesti kaikinpuolin Aatun ja myös Alman kanssa! :)

On se vain nii hauska huomata, et ku katsoo meidän viime vuoden näyttelyitä, niin eipä me siellä nuorena juuri loistettu, mut ilmeisesti se tuo meirän Aatu poika oli hiukan hidas kehityksinen, suuri kun on kooltaan. Mutta parempi se että paikat ei ole sitten niin resut, kun hitaasti kehittyy!

Nii elikkäs nyt jäämme sitten karvojen ja massankasvatuslomalle ja varmasti meidät voi nähdä seuraavan kerran vasta Kajaanissa tammikuussa. Mutta pieni varoitus on olemasa Seinäjoelle ja joulukuussa Voittajaan. Jos vähäänkään saamme karvaa lisää ja hiukan massaa niin saatamme nuissa ilmestyä kehään! :) Meillä nuo Alman juoksut tahtoo vielä aina sotkea meidän suunnitelmia, koska Aatu menee ihan syömättömäksi. Viimeksi oltiin syömättä kuukauden ajan, silloin tällöin saattoi jotai hiukan syödä, mut ku kaikki oli pahaa, ei kelvannu kala, ei nakit, ei raa-at luut, ei siis mikään! Kyllä se koira tuollasesta kuurista hiukan laihtumaan pääsee ja ihan silmissä!

Mutta voi siis olla mahdollista että meidät voi bongata ensi kerran vasta tamikuussa, mutta ei muuta kuin kaikille onnea tuleviin näyttelyihin ja hyvää loppu kesää ja tulevaa syksyä! Ja kaikille muille myös hyvää kesän loppua ja toivottavasti vielä nähdään! :) Nii ja kiitos vielä kaikille kehissä juokseville seurasta ja kaikesta siellä kehien raeunoilla! Pikku vinkit ovat vieläkin tervetulleita! :)

Täällä nyt tauon aikana tekisi mieli tutkituttaa Aatun silmät ja polvet ja myös sydän, mutta täällä meillä päin tuo sydämen testaus kunnolla ei ole mahdollista! Mutta jos sais edes nuo polvet ja silmät tutkittua. Olisi vain mukava tietää onko koira terve näillä saroilla, vai löytyykö sieltä jotain! :)

Mut nyt nää jää syyslomalle! Koitan kuites jotai kuulumisia kirjoitella tänne blogiin vaikka, ja muutenkin olisi tarkoitus muutoksia tehdä! :)Kuulemisiin kaikille ja terkkuja!


 - Merja | Kommentoi Alma hoidossa!
02.12.2007 00:17 | Merja

Tänään hain Almat taas takaisin kotia, tai oikeastaan eilen. (vuorokausi juuri vaihtunut) Alma oli juoksujen vuoksi hoidossa, jottei pääse tapahtumaan vahinkoa tuon meirän Aatun kanssa!

Kyllä oli Aatulla riemu katossa, kun Alma tuli takaisin, mut Alma ei niinkään Aatusta ollut innoissaa, koska Aatu yritti heti ensimmäisenä astua Almaa, Alma vihaisesti komentaa, et lopetas nyt, en ole enää sillä tuulella! :D Mut eikhän tää tilanne tästä taas rauhoitu!

Alma on ollut väsynyt reissun jälkeen ja lepäillyt omalla paikalla melkein koko illan. Hoidossa Alma oli "siskonsa" Nalan ja hänen perheensä luona! Kyllä oli ihana käydä katsomassa Almaa kun näki, että sillä oli kaikki hyvin hoitopaikassa. Alma olikin tainnut hurmata koko perheen omalla hassulla tavallaan! Nala ja Alma olivat tulleet todella hyvin toimeen, Alma oli ollut kuulemma hiukan johtajana ja rauhoitellut nuorempaa "siskoaan". Lapsista Alma oli tykännyt todella paljon, se oli useamman kerran antanut omia kuolaisia pesujaan koko perheelle. Eli hoidossa kaikki oli mennyt hyvin ja aika rauhalisesti! :D

Meillä taas täällä kotona oli melkein koko ajan kauhea konsertto päällä! Aatu ulisi ja ulvoi ja vikisi ja päästi kaikenlaisia mahdollisia ääniä Alman poissaollessa! Keskellä yötä herättiin useampaan kertaan Aatun ulvoessa alakerrassa, voi sitä riepua, ikävä oli kauhea, ja kun vielä niin kivoina päivinä vietiin Alma pois! :D Aatu on muutekin niin kauhean Alman perään,et tuntuu joskus et se ei varmaan ees pärjäis ilman Almaa!

Mut kauheen suuri kiitos kuuluu Annelle ja perheelle, kun otitte Almat teille hoitoon ja oli ihana huomata, et se oli otettu ihan rakkaudella vastaan ja hoidettu! Olisi voinut jopa silloin yhtenä päivänä luulla, kun kävin kattoon Almaa, että teidän koiraksi se on alkanu! Nii hoivas Annee ja nuoli ja halaili! Minua kävi vähän tervehtimässä ja se oli siinä! Mut onneks tänään sentään mukaan lähti kotiinki! :D

Vielä suuri kiitos teille Anne! :D Muistetaan treffailla ja Nalalle kuolapusuja Almalta ja varmaan Aatultaki!:D Ja Alma lähettää varmasti koko perheelle niitä teille tutuiksi tulleita pusuja! :D


 - Merja | Kommentoi Treffailemassa!
18.11.2007 13:46 | Merja

Eilen käytiin Erjan ja hänen perheensä mökillä treffailemassa! Minulla oli vain Aatu mukana, koska en uskaltanut Almaa vielä ottaa mukaan riehuntaan! Siellä oli myös Anne Nalan kanssa ja sit tietenki Erjan nöffit Oona ja tää ihana tulokas Mimmi, joka ei tietenkään osallistunut treffeille niin kovalla rytinällä kun nää muut nöffit! Unohtamatta Shih Tzu Oliveria, joka pienuudesta huolimatta oli jonkin aikaa mukana nöffien rytinässä! Oliver osasi kyllä pitää puolensa!

Koirilla tuntui olevan meno päällä, Aatu riekkui Nalan ympärillä ja ilmeisesti oli pienet astutus yritykset päällä! Oona yritti pitää hiukan kuria ja järjestystä! Nalalla tuntui virtaa riitävän, se kerkes kyllä pyörähdellä varmaan sata kertaa enemmän kun nää muut nöffit! Jopa valokuvien otto Nalasta oli hiukan työlästä, mutta onnistuin siitä muutaman kuvan napsiin! :D Hauskaa oli, tää uusi tulokas Mimmi oli kyllä aivan ihana! Sen näkeminen vain kasvatti tätä kauheeta nöffivauva kuumetta! :D

Kiitos Erjalle ja perheelle, oli kiva käydä pistäyttyyn, ja jopa kaikki koiratkin mahtuivat ihan hyvin mökkiin sisälle! :D Treffaillaan taas uusiks!


 - Merja | Kommentoi


©2019 Alma & Aatu - suntuubi.com